Az ötnapos tanítási hét bevezetésével az itt maradó diákok hét végi szabad ideje hosszabb lett. Igaz, hogy ennek legnagyobb részét szabadon tölthetik el a lányok, de a tanulási időn kívül szervezetten szombat délelőttönként mindenkit elvárunk egy másfél-két órás időtartamra előkészített foglalkozásra. Igyekszünk hasznossá tenni az itt töltött szombat délelőttöket, ezért olyan programokat szervezünk, amiken egy jövendő háziasszony, fiatal nő, huszonegyedik századi ember a mindennapi életben felhasználható gyakorlati ismeretekre tehet szert. Egy szeptemberi hétvégén egyik nagyon tehetséges 11-es diákunk, Benczik Roxána tanította társait gyöngyökből és drótból kis életfákat készíteni. Roxiról talán sokan nem tudják, hogy gyönyörű ékszereket, kiegészítőket készít szabadidejében. Érdemes a honlapját megkeresni http://beroldala.blogspot.com/.
Másik alkalommal őszi dekorációkat készítettünk különböző minőségű papírból és drótból. Ezeket a szobaajtókra, illetve az idéntől megnyitott étkezők hirdetőtábláira raktuk ki. Ezeken a táblákon receptbörzét hirdettünk meg. Aki meg szeretné osztani másokkal kedvenc süteménye, salátája, vagy szendvicse receptjét, ezekre kitűzheti. A lányok kibontakoztathatták egyéni elképzeléseiket, kreativitásukat, aminek köszönhetően nagyon szép alkotások sikeredtek. Ezen a héten muffint fognak sütni az itt maradó lányok. Ennek az a vonzereje, hogy a végterméket el is fogyasztják a végén. Volt már filmvetítés is, a jövőben pedig tervezünk varró foglalkozásokat, ahol varrógépen tanulhatnak meg egyszerű dolgokat készíteni a lányaink. Ilyen és ehhez hasonló szombat délelőtti programokkal igyekszünk otthonosabbá tenni lányaink számára az internátusban eltöltött éveket.
Fekete Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr542382190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macipower 2010.10.19. 22:43:21

Annak idején egy ilyen főzőalkalmon ettem először rántott karfiolt (meg úgy egyébként karfiolt is). Azóta szeretem. :)
süti beállítások módosítása