papairefi 2010.10.18. 20:34

Tánc-Szín-Tér

A Tudás-Szín-Tér Diákgaléria programján belül a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola 40 tanulójának munkáját láthatják az érdeklődők mától a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében, Tánc-Szín-Tér címmel.
A Diákgaléria  komplex tehetséggondozási színtérként a képzőművészet terén megnyilvánuló önkifejezési törekvések szabad kibontakoztatásának formája, eszköztára kíván lenni. Ebben a felfogásban készülnek a kiállításra szánt munkák a projekt előkészítő szakaszában megvalósuló műhelymunka keretében.  
A Diákgaléria innovatív kezdeményezése abban áll, hogy a munkák elkészítése után a kiállító diákok maguk végzik  egy-egy felkért művész-tanár (mentor), jelen esetben Kerpel Péter segítségével a plakát, meghívó tervezését, nyomdai előkészítést, rendezést, azaz egy tárlat megvalósításának fontos tennivalóit.
„A tánc a mindenség lelke, minden mozog, minden forog, nincs megállás. De az örök mozgásnak rendszeres szabályai vannak, üteme van, a lélek adja.” Ezzel az idézettel köszöntötték a kiállításon résztvevőket a szervező refis diákok.
Gothard Dorottya fuvolajátékát és Szűcs András gitárszólóját követően az iskola egyik tanulója, Kerpel Fanni szólt a megjelentekhez.
- A tárlat grafikákból, rajzokból és fotókból áll, témájuk a tánc. A zene, a szenvedély, a művészetek és a mozgás öröme. Tánc közben elfeledkezünk magunkról, átadjuk lelkünket a zene ritmusának, kifejezhetjük vele érzéseinket, önmagunkat, sőt feszültségünket is levezethetjük.
A köszöntőt követően Kovács Brigitta Csa-csa-csa című műsorszámát láthatta a tánc és művészetkedvelő közönség.
Mivel a magyar kultúra gyöngyszeme a néptánc, ezért elmaradhatatlan volt az intézmény négy diákjának néptánc produkciója.
A kiállítást az iskola igazgatója, Kovács Dániel nyitotta meg, aki elmondta, nagyon örül, hogy intézményük is lehetőséget kapott a képzőművészet különböző ágaiban, a fotógráfiában, a festészetben, a grafikában való bemutatkozásra.  
A tárlat november 14-ig látható.

A Diákgaléria projekten belül még a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tanulóinak alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők novemberben.

A fotó készítője és a cikk szerzője: Babos Petra (www.papa-ma.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr212381968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása