papairefi 2011.02.17. 23:33

480 perc irodalom

Az ötlet a 480 perc kosárlabdázás mintájára született: ünnepeljük meg iskolánk fennállásának 480. évfordulóját 480 perc, azaz 8 órányi irodalommal!
 
Az időpont kézenfekvő: az utolsó kollégiumi vasárnap április 17-én lesz, tehát előtte, 16-án, szombaton tanítunk – ezért szombat délutánra-estére ez egy tartalmas program lehet diák és tanár számára egyaránt. Délután 3-kor szeretnénk kezdeni, vagyis este 11-kor érne véget ez az irodalmi maratón. Helyszín: a díszterem. (Nem mellékesen nem sokkal leszünk a Költészet Napja, április 11. után.)
 
Várjuk azon diákok, öregdiákok, tanárok, volt tanárok jelentkezését, akik szívesen felolvasnák kedvenc versüket, novellájukat vagy bármilyen műfajú rövid írást, és így megosztanák azt a nyilván folyton változó közönséggel. Rövidebb versből akár többet is lehet hozni. Felolvashattok saját művet is! Petőfi és Jókai, Nagy László és Csoóri Sándor, Babiczky Tibor, Kálmán Gábor és Simon Márton iskolájában talán itt járnak most is köztünk a jövő költői-írói! Utóbbi három fiatalembert szívesen látnánk (újra) ezen a napon.
 
Jelentkezni itt lehet, az eddigi jelentkezéseket pedig itt lehet megtekinteni. 
 
Kérjük, mérjétek le a felolvasandó mű(vek) hosszát, és adjátok meg azt is, hogy meg tudjuk szerkeszteni a programot! 20 percben szeretnénk maximálni egy ember idejét, de ez persze a jelentkezők számától is függ. A felolvasás előtt célszerű egy rövid ajánlást adni, főleg ismeretlenebb szerzők illetve művek esetén – de nem kötelező. (Az igényelt időnél számolj ezzel a felvezetővel is!)
 
Hasznos, tartalmas szórakozást kíván mindenkinek:
Bárdos Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr212669411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása