Sporttal emlékeztek a forradalomra

Pápa - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából 55 kilométeres emlékfutást bonyolítottak le a Várkertben csütörtökön délután.


A váltófutást a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája szervezte. Az eseményen közel hatvanan vettek részt, a refis diákok és tanáraik összesen negyvennégy kört tettek meg a Várkertben.

- A diákok testnevelésórán, illetve szabadidejükben is készültek a futásra. Mindenki önként és örömmel jelentkezett, hogy sporttal tisztelegjen az ’56-os forradalom emléke előtt. A futók annyi kört teljesítettek, amennyi jól esett nekik, és végül egy emléklapot is kaptak - tájékoztatta lapunkat Kovács Klára testnevelő, a váltófutás egyik szervezője.

 A pápai református gimnázium diákjai emléklapot kaptak a váltófutáson való részvételért (Fotó: Polgár Tibor)

A pedagógus hozzáfűzte, az eseményen a középiskola mind a hat évfolyama képviseltette magát, a legtöbben pedig a tizenegyedik évfolyamból húztak futócipőt. Kutas Bendegúz Árpád, a református gimnázium végzős diákja is szívesen futotta le a maga körét. Mint mondta, az ilyen sportesemény a főhajtás mellett remek közösségformáló erővel bír. A refisek egyébként második alkalommal kapcsolták össze a megemlékezést a sporttal, hiszen öt évvel ezelőtt, az ’56-os forradalom kitörésének 50. évfordulóján hasonló emlékfutást rendeztek. Kovács Klárától megtudtuk, öt esztendő múlva természetesen folytatják a szép hagyományt.

Polgár Tibor írása a www.naplo-online.hu oldalon jelent meg.

 

1956-os emlékfutás a Várkertben


Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján 55 km-t futottak a Refisek.

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából 55 km-es emlékfutást rendezett a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája október 27-én csütörtökön.
Kovács Klára testnevelőtől, az esemény szervezőjétől megtudtuk, hogy a diákokkal már a tanév megkezdésétől készülnek a 44 kör megtételére. A 40 diák és 9 tanár mindegyike önként jelentkezett és örömmel vállalta a futást, ily módon is megemlékezve az 1956-os forradalom és szabadságharcról.
 

A Refinek egyébként ez volt a második '56-os emlékfutása, öt évvel ezelőtt ugyanis, a forradalom kitörésének 50. évfordulóján már rendeztek egy hasonló eseményt.

 

Szalóky Zsolt írása a www.infopapa.hu oldalon jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr213351041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása