Sikeresen szerepelt iskolánk, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája csapata a Rákóczi Szövetség által rendezett Kárpát-medencei Gloria Victis történelmi csapatversenyen.

Az idén a téma Rákóczi és kora volt. Aczél Benedek, Nielsen Bendix Annabeth Ruth és Varga Kristóf 10. évfolyamos tanulók vállalkoztak a terjedelmes szakirodalom feldolgozására és az első fordulós internetes feladatlap megoldására. Kb. 130 csapatból a legjobb 60-at hívták be az okt. 22-i középdöntőre, így őket is. Az első fordulóban még a 11. helyen szerepeltek. A 23-i döntőbe - ahová a tíz legjobb csapat jutott be - már úgy hívták őket, hogy a középdöntő 7. helyezettjei voltak. A verseny végén a III. helyezést érték el. 

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke kézfogás közben azt mondta: "A feleségem pápai, büszke vagyok rátok!" Az értékes könyvjutalmakon kívül az első 5 csapat egy tavaszi délvidéki kiránduláson vehet részt.

 

Nemcsak a verseny, az 1956-os forradalom ünneplése is része volt a rendezvénysorozatnak. Több mint ezer fiatal volt jelen a Műegyetem okt. 22-i ünnepségén, akiket a Rákóczi Szövetség mozgósított határon innenről és túlról. Fáklyásmenettel ballagtak el a Bem-szoborhoz, 56 nevezetes emlékhelyéhez, ahol többek között Szász Jenő szónoklatát is hallhatták. Részt vettek a koszorúzáson, majd egy esti komolyzenei koncerten, amit a Weiner-Szász Kamarazenekar szolgáltatott.

Fiataljaink folytathatják a határon túli magyarokkal való kapcsolattartást a jutalomkiránduláson is 2012 áprilisában.
Versenyzőink egyike, Aczél Benedek élményeiről az MR1 Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában is beszámolt – ide kattintva meghallgathatja a műsort.

Köszönjük diákjainknak és Goór Judit tanárnőnek áldozatos munkájukat, és gratulálunk sikerükhöz.

Az írás a www.refdunantul.hu oldalon jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr673348643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása