Kedvcsináló a művészeti képzéshez

Pápa - Fiatal művészpalánták tárlata toborozza szombat óta a diákokat a művészeti képzésekre a református gimnáziumban.

  2012. január. 09. hétfő | Szerző: Polgár Tibor 

A Pápai Református Kollégium művészeti szakközépiskolájának, és Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézményének növendékei legjobb alkotásaikat vonultatják fel a nagy múltú gimnázium első emeleti zsibongójában.

- A második nyílt napunk alkalmából állítottuk össze a tanulóink alkotásaiból ezt a tárlatot, amivel reméljük, kellőképpen felkeltjük a hozzánk érkező vendégek érdeklődését a művészeti képzéseink iránt. A mostani, bemutató jellegű összeállítás egyúttal előfutára a hamarosan a gimnáziumunk dísztermében megnyíló félévi vizsgakiállításnak - tájékoztatta lapunkat Kerpel Péter, a refi művésztanára.

Kerpel Péter (jobbra) tanítványai a kiállításokon, valamint az iskola falainak díszítésével is a közönség elé tárhatják a legjobban sikerült munkáikat (Fotó: Polgár Tibor)

Kerpel Péter (jobbra) tanítványai a kiállításokon, valamint az iskola falainak díszítésével is a közönség elé tárhatják a legjobban sikerült munkáikat (Fotó: Polgár Tibor)

A pedagógus lapunknak elárulta, a félévi szemle, vagy éppen egy tárlat összeállítása előtt a diákok összes munkáját elemzés alá vonják a tanárok, és egy szigorú szembesítés során mutatnak rá a fiataloknak az alkotásaik erényeire, illetve hibáira. Ezt követően a legjobb munkákat a nyilvánosság elé tárják nemcsak kiállítások, hanem az iskola falainak, folyosóinak, termeinek díszítése formájában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr863532223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása