Nyílt nap a Refiben

Pápa - Nagy érdeklődés mellet zajlott le a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája második nyílt napja.

 

 2012. január. 12. csütörtök | Szerző: Polgár Tibor

Az érdeklődőket Kovács Péter igazgató, Fekete Pál Péter igazgatóhelyettes, és Vadász Márta vezető vallástanár köszöntötte a gimnázium dísztermében, majd bemutatták a nagy múltú tanintézetet. Elhangzott, az iskola a keresztyén, konzervatív értékek közvetítése mellett a kor kihívásaihoz illeszkedő tudásanyag átadásával készíti fel a diákokat a főiskolai, egyetemi tanulmányaik megkezdésére.

A leendő osztályfőnökök bemutatkozása után bemutató órákba pillanthattak bele a látogatók. A nagy tornateremben táncbemutató, míg az első emeleti zsibongóban művészeti kiállítás adott ízelítőt a művészeti szakközépiskolai tagozatban folyó munkából. A nyílt nap alkalmával a lány- és a fiúinternátus kapuja is nyitva állt a vendégek előtt.

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a fiúinternátus pinceklubja, ahol olykor még Varga István internátusvezető (balról a második) is beszáll a közös csocsó-partiba (Fotó: Polgár Tibor)

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a fiúinternátus pinceklubja, ahol olykor még Varga István internátusvezető (balról a második) is beszáll a közös csocsó-partiba (Fotó: Polgár Tibor)

- Sokan voltak kíváncsiak az internátusunkra, ahol megismerkedhettek a napirendünkkel, a kollégiumi elhelyezéssel. Itt tulajdonképpen egy második otthont nyújtunk a távolabbról érkező diákok számára: segítjük őket a tanulásban, és számos lehetőséget kínálunk nekik a szabadidejük hasznos eltöltésére is. A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a pinceklubunk, vagy éppen az asztalitenisz-termünk - nyilatkozta lapunknak Varga István, a fiúinternátus vezetője, aki hozzátette, amit esetleg az internátus nem tudna biztosítani, azt a közelben lévő iskola pótolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr903542091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása