2012. március 13-án került megrendezésre egy rendhagyó történelemóra a JMK színpadán. Az óra délben kezdődött el.
            A történelemóra dr. Áldozó Tamás polgármester úr nyitóbeszédével kezdődött, majd a megszokottól eltérően ruházati és fegyverbemutatóval folytatódott. A bemutatón megismerkedtünk a szablya használatával, amelyet az elméleti oktatás után be is mutattak, később áttértünk az 1848-as puskák felépítésére és használatára. A lőfegyverek tartozékait is megismerhettük: a lódingot és a szuronyt. Majd a puskával való harctechnikát láthattuk. A huszárokon kívül a betyárok jellegzetes ruháiról és fegyvereiről is szó esett. Utóbbiak közé tartozik a fokos és az ostor, amelyek használatát harcászati bemutató segítségével figyelhettük meg. A bemutató végén fel lehetett menni a színpadra, ahol közelebbről is megtekinthettük a bemutatott tartozékokat és fegyvereket, és beszélgethettünk a bemutatót tartó emberekkel.
            Nekem ez a rendhagyó történelemóra nagyon tetszett, mivel más szemszögből ismerhettem meg Magyarország egyik legnagyobb szabadságharcát, ezen kívül azért tetszett még, mivel olyan emberekkel találkozhattam, akiket megfogott a történelem és a magyarságtudat, és az életük részének tekintik a hagyományőrzést.

 

Bódis Benjámin Jan

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr764316526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása