Najroda 2012.12.21. 00:35

Semmi?

„Semminek sincs értelme, ezt régóta tudom. Ezért semmit sem érdemes csinálni. Erre most jöttem rá.”

semmi 1 kicsi.jpg December 13-án délután a Református Kollégium gimnazistái az élet értelméről gondolkodhattak Janne Teller Semmi című regénye alapján készült darab bemutatása alkalmából.  A Pápán működő Teleszterion Színház Műhely diákokból álló társulata nagy sikerrel adta elő ezt a provokatív és állásfoglalásra késztető művet, amelyet Komáromi Sándor, a műhely vezetője rendezett és adaptált színpadra. 

 

 A mű hősei azt akarják bebizonyítani nihilista társuknak, hogy az életnek igenis van értelme. Ám miközben összehordják a számukra értéket jelentő tárgyakat, majd a fontos, elvont értékeket, a jó szándékú igyekezet tragikus kimenetelhez érkezik. 

semmi 2 kicsi.jpg

Mi hát az élet értelme, és hol kellene azt megtalálni? Jól tették-e a darabbeli fiatalok, hogy ott keresték és úgy, ahogy. Az előadás után a rendezővel és a színjátszókkal beszélgettek a nézők, akiket szemmel láthatóan megérintett a téma újszerű megközelítése. 

semmi 3 kicsi.jpg

„ És azt is tudom, az élet értelmével nem szabad játszani. Nem igaz, Pierre Anthon?  Nem igaz?”

 

Pálóczyné Zergi Klára

A fotókat Somosi István készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr454975668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása