szemétszedők.jpeg

Már Arany János  felhívta a figyelmet a modern ember egyik -- elkesesítő -- tulajdonságára, az elidegenedésre Kertben című költeményében: "Közönyös a világ... az ember / Önző, falékony húsdarab". A 19. század közepe óta ennek a társadalmi jelenségnek csak növekedett ereje, ezért különösen fontos, hogy nevelőmunkánk hangsúlyozott része legyen a társadalmi szolidaritás fejlesztése. Bizonyságtevésünkről, kilencedikes diákjaink áldozatos szolgálatáról Letykó Boglárka (9.A) számol be a továbbiakban.

Szemétszedés refisekkel


A Refi diakóniai csoportja az adászteveli út mentén tette szebbé a környezetet március 8-án. Ez a kis csapat a kilencedik évfolyamból pár vállalkozó diákból áll, Mayerné Pátkai Tünde hittantanárnő vezetésével. Célunk, hogy segítsünk a rászoruló embereken. Reméljük, hogy idővel majd otthonukban is segítséget nyújthatunk azoknak a hátrányos helyzetű embereknek, akiknek segítségünk, társaságunk örömet okoz. A diakónia görög eredetű szó, jelentése: szolgálat. Ez a program felkészít minket az elkövetkező feladatokra, hogy majdan készek legyünk, amikor szükség lesz ránk az igazi segítségnyújtásnál.

Péntek délután a Gimnázium előtt gyülekeztünk, majd megkaptuk a felszerelést a szemétszedéshez. Mikor kiértünk az adászteveli útra, ahol egykor a Gimnázium diákjai ültettek fákat, csoportokra osztottuk a csapatot, és elkezdtük a munkát. Mindenki lelkesen, örömmel végezte a feladatát, és jó hangulatban telt a program. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, ezért jól el is fáradtunk a nap végére.

A REKESZ- Refis Keresztény Szeretetszolgálat elhívatott csapata elvégezte első 'küldetését', és lelkesen készülünk az elkövetkezőkre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr425163790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása