Knapecz Kata Szép magyar beszéd_1.jpg

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Knapecz Kata (11/M) a Szép magyar beszéd verseny országos döntőjén Kazinczy Emlékérmet nyert. Felkészítője Adorján Zoltán. Gratulálunk sikerükhöz!

A képre kattintva képgalériánk nyitható meg.

 

 

Iskolánk diákjai nyolcadik alkalommal jutottak be a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny országos döntőjébe, amelyet április 18-a és 21-e között rendeztek meg Győrött a Kazinczy-díj Alapítvány, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a versenynek immár 48. alkalommal otthont adó Kazinczy Ferenc Gimnázium szervezésében.

Iskolánkat ketten képviselték: A korábban már Kazinczy-jelvényt szerzett Kerpel Fanni (11.B) a gimnáziumi kategóriában, aki már második alkalommal jutott be az országos döntőbe, és Knapecz Kata (11.M) a szakközépiskolai kategóriában. A három fordulóból álló megmérettetés során Kata teljesítményét Kazinczy Emlékéremmel jutalmazta a legismertebb nyelvészekből álló zsűri.

A versenyt számos szervezet, mecénás mellett Győr városa is támogatja, és a patinás megmérettetés rangját jelzi, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere is részt vett az eredményhirdetésen és díjátadáson.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr495238529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása