Kocsis Borbála (10.M):

 Kép 148.jpg

   Az osztály zöme úgy döntött, hogy a kötelező közösségi szolgálat keretében Dákára utazunk a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményébe, hogy műsort adjunk az ott ápoltaknak. A tátogatásunkon készült fényképek a fotóra kattintva tekinthetők meg.

   Szinte az egész osztály szeretett volna részt venni a programban.  Mindenki nagy lelkesedéssel készült. A néptáncosaink különböző koreográfiákat gyakoroltak és karácsonyi népdalokat énekeltek.

Mi, grafikusok adventi képeslapokat készítettünk és verseket tanultunk. Eszünkbe jutott: szép gesztus lenne, ha vinnénk süteményt is, így hát közösen sütöttünk és díszítettünk még egy nagy doboznyi mézeskalácsot is.  

   Vegyes érzésekkel értünk az otthonba, nem volt még részünk soha ilyenben. Kicsit féltünk, mert bizonytalanok voltunk a betegek állapotát illetően, nem tudtuk, hogy mennyire súlyos esetek fordulnak itt elő… Izgalmunk csak fokozódott, ahogy gyülekeztek a tornateremben.

   Műsorunk elején osztályfőnökünk köszöntötte az otthon lakóit és munkatársait, osztályteológusunk az adventi várakozás jelentőségéről beszélt, majd mi következtünk.  A műsor nagyon jól sikerült és a végére a kétségeink is eloszlottak. Mindenki nagyon élvezte az utolsó programot, amikor is a hangulat fokozásaként megtáncoltattuk az otthon lakóit és dolgozóit. Ezután átadtuk ajándékainkat. Talán ez volt a legjobb része a napnak, látni, hogy mennyire örülnek a képeslapoknak. „Csupán’ apró szeretetet adtunk és még többet kaptunk Tőlük, nagyon hálásak voltak ezért a műsorért. Fantasztikus élmény volt!

    Teljesen más érzelmekkel jöttünk el, mint ahogy oda érkeztünk, többen is úgy döntöttünk: ha nyílik  még rá alkalom,  bármikor szívesen ellátogatunk hozzájuk.

 

                                                                                                      

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr815697437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása