Ép testben ép lélek. Ennek szellemében - a Pápai Református Kollégium alapításának 483. évfordulójára emlékezve -  a január 11-én immár negyedik alkalommal megrendezendő közel nyolc órányi felolvasó délutánunkon-estünkön az irodalom mellett sportolási lehetőséget is biztosítunk. Ezzel egyszersmind megkezdjük a magyar kultúra napja alkalmából megvalósítandó programsorozatunkat, amelynek központjába idén a magyar sportsikerek kerülnek. A szervező testnevelők kosárlabda és röplabda, foci és floorball (palánklabda) meccseket kívánnak rendezni.

A programok összekapcsoltak, tehát bizonyos idejű részvételt mindegyik programon elvárunk a jelentkezőktől akár résztvevőként, akár nézőként.A sportrendezvény 14 órakor kezdődik, és körülbelül este tízig tart, programját az alábbiakban lehet megtekinteni.. A felolvasás 15 órakor kezdődik, és nagyjából éjfél előtt fél órával ér véget. A lelkes felolvasók, a hallgatóság és a sportolók felüdülését az est folyamán zsíros kenyér és tea szolgálja. Diákjaink jelenlétét online nyilvántartással kísérjük figyelemmel. Jó tett helyébe jelest várj...

A szövegválasztás önkéntes és szabad, csupán az  irodalmi igényesség feltételének kell megfelelni. A játékosság és vidámság megengedett, sőt, javallott.

Jelentkezni erre a linkre kattintva lehet. Jelentkezési határidő január 10. 21 óra. Az időpontokra jelentkezést a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe. Az eddig jelentkezettek listája itt található. Az óriási érdeklődés miatt a tíz percnél hosszabb szövegekből le kellett csípni, hogy mindenki sorra kerüljön. Mindez megtekinthető a beosztás fülnél.

Várjuk tehát diákjainkat, tanárainkat s az összes érdeklődőt, akiket vonz az irodalom, és szem előtt kívánja tartani, hogy "Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano." Azért kellene imádkozni, hogy ép testben ép lélek legyen. (Iuvenalis)

Szervezők

2014. 01. 11. -12. Kollégiumi hétvége

SZOMBAT DÉLUTÁNI PROGRAMOK

Sport - a Gimnázium tornatermében

1400 - 1600 FOCI

1600 – 1800 RÖPI

1800 – 2000 KOSÁR

2000 – 2203 FLOORBALL

18 ÓRA KAPUZÁRÁS

Irodalom - a Gimnázium dísztermében

1500 – 2303

JELENTKEZNI A BLOGON KERESZTÜL LEHET

Információ:

felolvasás + sporteseményen nézőként való megjelenés= magyar 5

sportjáték + felolvasás hallgatása 1 óra = testnevelés 5

1730 – 1830 katolikus diákok misére mennek

Minden programra a tanáriban kell feliratkozni!

Kérjük, hogy a 18 órára az iskola díszteremében érkezők pontosak legyenek, mert akkorra jönnek a tévések!

 

Az internátusba való ki- és bejövetel szervezetten a következő időpontokban lesz:

2000 és 2130 és a rendezvény végén

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr25733835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása