A papa-ma.hu internetes portálon Varga-Umbrich Eszterről, kiváló fizikus kiválóságunkról cikket jelentetett meg. A továbbiakban ezt közöljük:

6134129212754985_990367581030403_294595671_o.jpg

 

Az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenye az egyik legrangosabb megmérettetés a középiskolások számára ebből a tudományágból. A Fizika Világbajnokságon az országokat öt fős csoportok képviselik. Az idei oroszországi verseny esélyes magyar csapattagja Varga-Umbrich Eszter, aki a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola diákja matematika-fizika tagozaton.

Eszter decemberben vett részt egy előválogatón, akkor került be az utolsó fordulóba, ahol mindössze nyolcan vannak, témavezetők segítik őket a felkészülésben. A Refi tizedikes diákja a legfiatalabb a mezőnyben, de nagyon jó pontszámokat kapott az értékeléskor, másodikként zárta a decemberi versenyt, korosztályának pedig a legjobbja lett, így jó esélyekkel indul a részvételi lehetőségért.

91e43a55091d848519bfe45f7d4540b7.jpg

Varga-Umbrich Eszter elmondta, hogy a nyolc diákot párokra osztották, ő a budapesti Szabó Tamással dolgozik együtt, méréseket végeznek, egyeztetnek, témavezető segítségével végzik kutatásaikat. Az ifjú fizikusok hetente két alkalommal találkoznak Budapesten, ekkor nyílik lehetőség konzultációra.

Az, hogy a nyolc diákból ki kerül be az öt fős csoportba, március közepén derül ki. A verseny júniusban lesz Oroszországban.

Az, hogy a nyolc diákból ki kerül be az öt fős csoportba, március közepén derül ki. A verseny júniusban lesz Oroszországban.

Forrás: http://www.papa-ma.hu/cikk_reszletes.php?id=14834

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr678489940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása