A Magyar Nemzeti Levéltár Reformáció projektjének keretén belül megvalósult „Utazás Wittenbergbe” elnevezésű vetélkedő országos döntőjében II. helyezést ért el csapatunk.
A csapat tagjai: Albert Dóra Lili, Nagy Bettina, Punk Gabriella, Vajda Bálint Alex 12.M osztályos tanulók. Felkészítőjük Adorján Zoltán. A felkészülést segítette még Boros Zita, Kisantal Tibor, Marosi Diána, Nikolausz Krisztián.

 img_3082.JPG

A vetélkedő három fordulóból állt: 2017 februárjában ötperces filmben kellett egy reformációhoz kötődő témát bemutatni, a második fordulóban internetes teszten kellett a lexikális tudást bizonyítani. Ekkor még az általános iskolai és a középiskolai korosztályban egyaránt két-két csapat képviselte intézményünket. Középiskolai csapatunk ennek a fordulónak eredménye alapján jutott be 63 csapat közül az országos döntőben szereplő legjobb 6 csapat közé, akik 2017. október 21-én Budapesten a Magyar Nemzeti Levéltárban mérték össze tudásukat, rátermettségüket. A döntőben az 1555. év eseményeiről szóló „korabeli” újságot kellett bemutatni, egy 1781 előtti városi evangélikus templom „építési projektjét” kellett elkészíteni és prezentálni, valamint előre kiadott 18. századi forrásszövegek alapján érvelő vitában megmérkőzni. A méltó vetélkedés eredménye ezüstérmes helyezésünk lett.

img_3086.JPG

Köszönjük a Pápai Református Gyűjtemények munkatársainak támogatásukat, külön köszönetünket fejezzük ki Köblös József főlevéltárosnak, amiért segített a 18. századi latin nyelvű iratok értelmezésében, illetve Petrik Iván főlevéltárosnak a korabeli iratok másolata beszerzéséért, valamint a Várpalotai Evangélikus Gyülekezetnek, hogy lehetővé tették ősi templomuk történetének feldolgozását.

SOLI DEO GLORIA!

varpalotai_evangelikus_templom-2908.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr113173902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása