Kezdetben volt a pite… Nem, ez nem igaz. Nem volt pite. A föld és az ég már kettévált, a vizek felett is már ott lebegett az Úr lelke, már alma is volt, no meg az állatok is itt hőzöngtek hordákba verődve. Sőt, tovább megyek, egy-egy zugból már a tagolt beszéd foszlányait is kiragadta a szél. Ezek szerint a hatodik napon lehettünk. Ekkor láttuk, hogy feljött az Esthajnalcsillag, s ekkor eszünkbe ötlöttek az Úr szavai: „Hetedik napon hetedikest pedig ne egyél, őtet szád ne illesse, szemed meg ne kívánja, kezed rá ki ne vesd.” (4Móz 4,52)
Ám köztudott, hogy az tesz tisztátalanná, ami kijön a szánkon, nem az, ami bemegy. Ebben bizakodva nekifogtunk a sütésnek.
A végére lett pite.
 
 
De hogy mi is az a csopifogyi? Néhány bárdolatlan definíciótöredék a csopifogyira:
1. megközelítés Győrfi Gergelytől
A csopifogyi egy nagyon szép emléket rejt magában. Egy csoportnyi éhes és vérszomjas – de inkább sütire vágyó állat ember lemegy a pinceklubba torzulni. Mindenki arra törekszik, hogy minél finomabb legyen a tészta és, hogy minél mélyről jövőbb hangot adjon ki magából. Szegény süti a végén pórul jár, mert a sok törődés után semmi sem marad belőle. Végül mindenki boldogan lelép, a mosatlant csak páran hagyják hátra társuk boldogítására.
2. megközelítés Buday Andrástól
A csopifogyi sok evolúcióban lemaradt „ember” összegyűlése, amikor együtt eltöltik felesleges idejüket különféle szórakoztató (értelmes ember számára gyerekes) tevékenységekkel. Ezek a cselekvések néha értelmes cselekedeteknek néznek ki, de ez csak a látszat. Általában ennek az álcának a témája a főzés.
!!FIGYELEM!!
SOHA NE ZAVARD MEG A CSOPIFOGYIT!
3. megközelítés Kutas Bendegúztól
Mai rohanó világunkban szükséges kilépni néha a robotolásból, erre hivatott a csopi fogyi. A civilizációt hátunk mögött hagyva átlépünk a hörgés és üvöltés világába, ahol az kap szót, aki hangosabb. Remek kikapcsolódás baráti társaságoknak, de a nagycsaládosok számára is.
A lényeg a közös szórakozás és nevetés. Csopi fogyi szervezését illetően érdeklődni lehet a Pincklubban.
4. megközelítés Pinke Bencétől
Hogy milyen egy csopifogyi? Szerintem ennyi degenerált lelket összeereszteni egy szobában, egy másik dimenziót hoz létre, ahol debilnek lenni normális. A véleményem a sütésről? Hát ennél jobb ötletet aligha lehetne kitalálni egy éhes, vadkanokkal teli kollégiumban. Reméljük, hogy eme esemény megrendezésre kerül még az elkövetkező években, évtizedekben is, hogy hozzánk hasonló vadmalacok kerüljenek ki innen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr422384904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.