Ma tartotta hagyományos év eleji közgyűlését és tisztújítását a Jókai Kör a Nátus konyhában. Az elnöki megnyitót követően megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és hitelesítőit, majd a megjelent tagság egyhangúlag elfogadta az alapszabály módosítását. Ezt követően Válint Magdolna főtitkár beszámolója következett az elmúlt évről, végül ismertette a 2011. évre vonatkozó programtervezetet. A rendezvényen részt vett Rádi Róbert, a Művelődési Osztály vezetője is.
Az elmúlt év programjában olyan irodalmi és kulturális tevékenységek megszervezését jelölték ki célul, melyek megvalósítása sikeres, eredményes volt.
Irodalmi rendezvényeik közül Gyimóthy Gábor: Találós - Madár - Mozaik című könyvének bemutatója különösen nagy sikert aratott. A Cseh Tamás emlékesten mindannyian szívesen nosztalgiáztak. Fejes Sándor maradandó beszámolót tartott Pápa város irodalmi életéről a XVI-XXI. században címmel. Névadójuk születésnapján Révkomáromban, halála napján Pápán helyezték el a megemlékezés virágait a tiszteletére készült emlékműveknél. A városi eseményen Kovács Dániel, a Református Gimnázium Kollégiumának Igazgatója méltatta a nagy magyar mesemondó munkásságát. Kirándulni voltak Székesfehérváron és meglátogatták Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyt is.
A hagyományos tea-est volt az elmúlt év befejező programja. Ez a nap egybe esett Kodály Zoltán születésnapjával; a főtitkár ezzel kapcsolatos rövid megemlékezése után került sor a meghitt, szívet melengető karácsonyi műsorra.
- A programon kívül számos, városunkban, s városunktól távolabb zajló események résztvevői és szereplői voltunk. Mint például kiállítások megnyitója, irodalmi délutánok, könyvbemutatók, megemlékezések, szonátaest, levéltári délután, városnéző séta, Múzeumi Világnap. Mindközül a legemlékezetesebb és legrangosabb a balatonfüredi Jókai Napok volt, ahol elhangzott a kör irodalmi bemutatkozása, amely olyan jól sikerült, hogy a Művelődési Társaság rendezvényén, az önképzőkörnek - Bódi Lászlóné felkészítésével - meg kellett ismételni. A következő évi programunkba beiktatva szeretnénk, ha a tagság is hallaná ezt az irodalmi összeállítást- mondta Válint Magdolna.
A beszámolót követően Háry Gyuláné gazdasági felelős ismertette a kör gazdasági munkáját és a 2010-es költségvetését. A tagságban történt létszámváltozások ismertetése után Kovács Dániel alelnök nyugdíjba vonulására hivatkozva lemondott tisztségéről, majd bemutatta utódját, Adorján Zoltánt, aki több mint két évtizede tanít magyar-történelem szakos tanárként a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában. Az alelnöki változást ellenszavazat nélkül elfogadta a tagság.

A fotó készítője és a cikk szerzője: Tóth Tamara (www.papa-ma.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr352591388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.