A Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek munkáiból rendszeresen nyílik félévzáró kiállítás. A tárlat mindig rendkívül sokszínű, így volt ez idén is. Az társintézményben, a református gimnáziumban nyílt kiállításon a legkülönfélébb technikával készült képző-és iparművészeti alkotás tekinthető meg. A művészetkedvelő látogató felfedezhet grafikákat, festményeket, pasztellalkotásokat valamint helyet kapott néhány képeslap és kézzel festett üveglámpás is, amelyek a karácsony hangulatát idézik.

A zárótárlatnak eddig a Jókai Mór Művelődési Központ színházépülete adott otthont. Az oktatási intézmény tanárai ebben az évben azonban úgy gondolták, a zárókiállítás változatos anyaga díszítse a gimnázium falait, s így talán új életre kelnek maguk az alkotások is – fogalmazott a tárlat megnyitóján Kerpel Péter művésztanár.

Kerpel Péter a grafikai csoport összetételéről elmondta, számos olyan fiatal jár a csoportba, akik mérnöki vagy valamilyen vizualitással kapcsolatos pályára készülnek. Mások pedig egyszerűen érdeklődnek a képzőművészet iránt. Esetükben fontos a motiváció fenntartása. A pedagógus elmondta, erre kitűnően alkalmas a galérialátogatás. A Tudás-Szín-Tér projekt Interaktív tárlatvezetés elnevezésű programjának köszönhetően az elmúlt évben közel 1500 gyermek fordult meg az A. Tóth Sándor Galériában, ahol nagy lelkesedéssel vázolták, rajzolták, másolták a látottakat.

A félévi zárókiállítás megnyitóján Pesei Petra a festés tanszak általános iskolás növendékeinek munkáját mutatta be. Elmondta, hogy a tanév során főként az évszakokhoz kötődő hagyományokat, népszokásokat és ünnepeket jelenítik meg a diákok. Így készülnek el olyan alkotások, melyek például a nyári élményeket, az őszi tájat, vagy éppen a karácsonyt idézik meg a szemlélő számára. Pesei Petra kihangsúlyozta, a tanév során pályázatokra is dolgoznak a gyerekek, melyek sok esetben sikeresek. 

A fotó készítője és a cikk szerzője: Müller Orsolya (www.papa-ma.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr712591525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.