Egy álom vált valóra a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában, amikor a 2010/2011-es tanévben elindult a gimnáziumi képzést kiegészítő öt éves Művészeti Szakközépiskola – hangzott el a ma esti féléves vizsgakiállítás-megnyitón a Refi dísztermében. Kerpel Péter művésztanár azt hangsúlyozta, hosszú ideje reménykedtek abban, hogy a nagyhírű iskola tradícióit mai, 21. századi módon tudják folytatni, hogy a vizuális kultúra korában megpróbáljanak a művészetekre minél nagyobb hangsúlyt fektetni, és mindennek úgy nyomatékot adni, hogy az intézményben a művészetnek külön oktatást biztosítanak egy művészeti szakközépiskola formájában.

A 2010-ben elindult új képzésben nemcsak a régi hagyományokkal bíró képzőművészet kapott helyet, hanem a tánc is. A művészeti képzésben néptánc, társastánc, alkalmazott grafika és festészet tanszakokon tanulhatnak a diákok, a középiskolai érettségi bizonyítvány mellett pedig OKJ-s oklevelet is szerezhetnek növendékek.

A mai kiállításmegnyitón a képzőművészeti tanszakok tanulói mutatkoztak be alkotásaikkal. Az összeállt tárlat rendkívül változatos képet mutatott. Sokszorosító grafikai alkotások, nyomatok, iniciálék, kockológia, klasszikus tanulmányok, szénrajzok, olajfestmények – mindez a képzőművészetis diákok tollából, akik szeptember óta emelt óraszámban, heti 16 órában foglalkoznak a képzőművészet egyes területeinek elméleti és gyakorlati tananyagával.

A fotó készítője és a cikk szerzője: Müller Orsolya (www.papa-ma.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr952626524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.