Április 4-én a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében közvetlen hangvételű ünnepségen adta át Ékes József országgyűlési képviselő, a Magyar–Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke Tajvan négyezer dolláros támogatását.

Az összeget, amelyet Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő közbenjárásával nyert el intézményünk, a 11. B osztály tantermének felújítására, az oktatási körülmények fejlesztésére fordítja az iskola.

tajvani adomány Dr. Kovács Zoltán_700.jpg

tajvani adomány Ékes József 3_cr_467.jpg

Ékes József és Dr. Kovács Zoltán egyaránt hangsúlyozta, hogy Tajvan nagyra tartja Magyarország értékeit, a tajvaniak szeretettel közelednek a magyar emberek felé. Ennek jele az is, hogy Tajvan a világ egyik legnagyobb gazdasági hatalmaként megközelítőleg százezer dollárral támogatja hazánk különböző, elsősorban egyházi, intézményeit. Közöttük például a tapolcai Szent Erzsébet Óvodát, a budapesti  Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolát, ill. iskolánkat.

 

Az ünnepélyes eseményen a fenntartó képviselőjeként jelen volt Dr. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője.

tajvani adomány Püspök úr_700.jpg

Püspök úr megköszönte az adományt, és abbéli reményét fogalmazta meg, hogy a felújított terem átadó ünnepségén ­­­­­­­­­­­­­­­­­­– a tervek szerint szeptemberben­ – Marietta Kao Liau, a tajvani nagykövet asszony személyesen is részt vehet. Püspök úr rámutatott arra, hogy ezzel a támogatással is előrébb halad a Kollégium Gimnáziumának modernizálása, amit egyéb források felhasználásával a fenntartó tovább folytat.

tajvani adomány az átadás_700.jpg

Gránásiné Bácsi Tünde igazgató asszony üdvözölte a vendégeket, és köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért, amelyet Ékes József elnök úrtól vett át jelképesen.

Az eseményen készült fényképek Galériánkban tekinthetőek meg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr385964926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.