Kerpel Péter művész-tanárunknak kiállítása nyílt Felsőörsön, gyermekkora egyik színhelyén. Erről az eseményről számol be a Veszprém megyei Napló 2012. február 10-én közölt alábbi cikke, amelyet Polgár Tibor írt.

 

 

Gyermekkor és a Balaton

 

Felsőörs - Vissza a gyökerekhez címmel nyílt meg a minap Kerpel Péter pápai művész-tanár festmény és grafika kiállítása a felsőörsi Civil Házban.

 

A tárlatot dr. Gáty István gyermekgyógyász, főorvos, a művész nagybátyja nyitotta meg, aki a család felsőörsi gyökereiről, és az alkotó szakmai életútjáról beszélt. Veresné Petrőcz Mária énekművész énekhangjával emelte a nagy érdeklődés mellet lezajlott esemény színvonalát. Végül Kerpel Péter is szót kapott, és meghatottan elevenítette fel a Felsőörsön töltött, érzelmekben gazdag gyermekkorát. Mint mondta, mesebelien szép emlékeket őriz a településről, ahol nagyszüleinek köszönhetően tartalmas, erkölcsben és hitben stabil értékeket eredményező időszakot élt át.

Kerpel Péter (balra) művésztanár és dr. Gáty István (jobbra) a kiállítás-megnyitón (Fotó: Felsőörsért Közalapítvány)

Kerpel Péter (balra) művésztanár és dr. Gáty István (jobbra) a kiállítás-megnyitón (Fotó: Felsőörsért Közalapítvány)

- A mostani tárlatom egyrészt a színes, hangulatteremtő festményekkel, tájképekkel megidézi a balatoni hangulatot, de a vallásos, filozófiai ihletésű alkotásaim sem hiányoznak ebből a válogatásból. Az olajfestmények mellett fotók, akvarellek, és vegyes technikájú grafikák is láthatók a falakon - nyilatkozta lapunknak Kerpel Péter, majd hozzáfűzte, nagyszerű érzés volt számára viszontlátni a régi felsőörsi ismerősöket. A kiállítást a Felsőörsért Közalapítvány szervezte meg a helyi önkormányzat támogatásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr454134136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása