Afrika a döntőn címmel jelent meg a Naplóban Polgár Tibor alábbi cikke, amelyet nagy örömmel veszünk át:
Negyedik helyezést ért el a Földgömb magazin V. Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyén Böröczky Dezső és Póti Péter, a pápai református gimnázium két végzős diákja.

Póti Péter és Böröczky Dezső. A refis fiatalok bíztak a dobogóban (Fotó: Református Gimnázium) 


Dezső és Péter a második helyen jutott be a hatalmas izgalmakat és feszültséget hozó fináléba. A fiúk elmondása szerint a verseny döntője egy televíziós vetélkedőre emlékeztetett, ahol nagyon sok múlott a gyorsaságon és a pontosságon. Az egyik feladatnál például nyomógombbal kellett jelezniük, ha tudják a helyes választ, de a villámkérdéseken túl keresztrejtvény, valamint számolásos és logikát igénylő feladat is szerepelt a vetélkedőn.



A verseny központi témáját Afrika jelentette, azonban a versenyzőknek a földrajzi jártasság mellett a kontinens történelmi, politikai, közéleti és popkulturális ismereteivel is tisztában kellett lenniük az eredményes szereplés érdekében. A refis fiatalok a sikeres elődöntő után a döntőben a személyfelismerése feladatnál bukták el a legtöbb pontot, ellenben az előre megadott újságcikkekhez kapcsolódó feladványokat ők oldották meg a legjobban a mezőnyből. Dezső és Péter a végelszámolásnál a negyedik helyet szerezte meg úgy, hogy a dobogótól mindössze két pont, míg a második pozíciótól három egység választotta el őket. 

Mindenesetre nagy élmény volt számukra a verseny, amelynek során rengeteg tapasztalattal és számos új kapcsolattal gazdagodtak. Szavaik szerint a középdöntő után bíztak a dobogóban, de a verseny előtt habozás nélkül aláírták volna a negyedik helyezést. Böröczky Dezsőt és Póti Pétert Somosiné Németh Alíz készítette fel a versenyre. 

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr575299734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása