Múzeumi órán vettek részt a Refi 11-es diákjai 2010. október 15-én. Pápa középkori templomának és a körülötte levő temetőnek a feltárását tekintettük meg. Az érdekes munkáról Szvath Márton régésztől kaptunk tájékoztatást.

Megtudtuk, hogy a Fő tér átalakítását megelőző régészeti munka értékes leleteket hozott napvilágra: A korábbi nyugat-keleti tájolású plébániatemplom maradványainak egy részét, a templom körüli temető számos sírját és az azt övező fal maradványait tárták fel. Izgalmas részleteket tudhattunk meg a régészek munkájáról, módszereitől és lehetőségeik korlátairól. Köszönjük szépen Szvath Mártonnak a barátságos tájékoztatást.

A leleteket pontosabban bemutató fotók közzétételéhez nem járultak hozzá a régészek szakmai és publikációs érdekek miatt, ezért aki részletesebb látványra vágyik, ajánljuk, hogy nézze meg személyesen a feltárást.

Adorján Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr162397167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása