„Szolgáljatok az Úrnak örömmel!” Zsolt 100,2


A REFORMÁTUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY és a REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG
pályázatot hirdet a
Kárpát-medencei protestáns középiskolák tanulói számára
REJTŐZKÖDŐ KINCSEINK címmel.


A pályázat célja, hogy a pályázók pályaműveikkel kapcsolódjanak a Kárpát-medencei protestantizmus 500 éves iskolateremtő és iskolafenntartó, múltat és jelent összekapcsoló örökségéhez. Mindez legyen méltó a reformáció fél évezredes történetének ünnepléséhez, amely az állandóan megújuló, egyszersmind gyökereit ismerő és kutató folyamatnak is része.
A pályázatok tárják fel saját szűkebb környezetük egy ma is működő vagy egykori protestáns iskola valamely eddig ismeretlen, nyomtatott formában még fel nem dolgozott rejtőzködő kincsét!


– Tárgyi emlékét, iskolatörténeti dokumentumát (pl.: iskolatörténeti kiadványok, évkönyvek-értesítők, tanári síremlékek, iskolai tablók, természetrajzi gyűjtemények, iskolakönyvtári régiségek, különlegességek, esetleg az iskola valamely jellegzetes hagyományának leíró-elemző bemutatása stb.), melyet a pályázók választott szempontok alapján értelmezzenek.
– A pályamunkákban megjelenhet rövidebb vagy hosszabb távú emlékezet (oral history), tanári pálya-kép vagy élő személlyel készített interjú, amely a privát léttörténetet közérdekű összefüggésrend-szerbe illeszti. Interjúalany lehet pl.: nyugalmazott tanár vagy az iskolafenntartó képviselője, öregdiák, öregdiákok egy csoportja stb.
Az elkészített pályamunkák szövegtípusa, műfaja a benne kifejtett tartalomhoz igazodjék (leírás, esszé, tör-ténelmi esszé, értekezés, riport, interjú, stb.)!
A pályázat egyénileg és 2-3 fős csoport munkájaként is benyújtható.
A pályázat jeligés. A jelige maximum 10 karakterből állhat, nem utalhat a pályázó személyére és iskolájára. A jelige feloldását a dolgozathoz mellékelt kis alakú boríték (C6-os méretű) tartalmazza, mely közli a mun-ka készítőjének nevét, iskoláját és segítő tanárának nevét.

A pályamunkát nyomtatott papír formában és digitális változatban (DVD) juttassák el a pályázat kiírójának címére:
REFORMÁTUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY
1146 BUDAPEST, ABONYI u. 21.


A pályamunkák beérkezési határideje: 2016. június 30.


Tartalmi és formai követelmények:
o a pályamunkákban az értekező szöveg ne haladja meg a 15 oldalt (12-es betűnagyság, 1,5-ös sortá-volság, 2,5 cm margó);
o az idézetek, ábrák, képek, források, stb. nem tartoznak az értekezés fő szövegéhez, ezeket melléklet-ben, színes, jól látható formában közöljék a forráshelyek pontos hivatkozásaival;
o a szakirodalmi ismeretek és hivatkozások az értekezésben a szokásos módon, lábjegyzetekkel vagy végjegyzetekkel jelenjenek meg;
o a munkák készítői törekedjenek a megfelelő értekező stílusra, helyesírásra, mert a bírálók ezt is fi-gyelembe veszik az értékelésben;
o csak önálló (kevés tanári vagy egyéb irányítással készült) munkák értékelhetők;
o a pályamunkákat nem kell beköttetni.
A pályázat lebonyolítása:
A beérkezett pályamunkákat a pályázat kiírója által felkért bírálók értékelik, és a legjobb munkák szerzői jutnak a pályázat 2. fordulójába. Ez a forduló tudományos diákkonferencia jellegű, ahol a ta-nulók 15 percben, prezentációs formában mutatják be kutatási eredményeiket. A helyezések eldönté-se a benyújtott pályázat és a konferencián nyújtott teljesítmény összesített értékelése alapján történik.
Az elkészített munkák színvonalától függően a pályázat anyagából kiadvány is készülhet.
A nem díjazott munkák készítői is írásbeli értesítést kapnak az elért eredményekről.
A pályamunkák díjazása:
A legjobb pályamunkák szerzői, valamint segítő tanáraik németországi reformációs emléktúrán ve-hetnek részt (Erfurt, Eisenach, Wittenberg), előreláthatólag 2016. október végén. A többi helyezett értékes tárgy és könyvjutalomban részesül.


Szeretettel várjuk a tehetséges, fiatal kutatók részvételét!

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr888356130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása