November második felében ért véget a nyáron elkezdett homlokzat felújítás a Pápai Református Gimnázium épületén, így a december 7-i nyílt napra már a megújult főbejáraton léphetnek be az érdeklődők.

Az úgynevezett “Pápai projekt” első lépéseként a régóta esedékes homlokzat felújítás volt a legsürgősebb feladat,  hiszen az esztétikai szempontokon túl az épületről lehulló fal darabok az ott közlekedők biztonságát is veszélyeztették, így a munka halaszthatatlanná vált. A 23 millió forintba kerülő beruházáshoz az Emberei Erőforrások Minisztériumától nyert 9 millió forint pályázati támogatást az Egyházkerület, a fennmaradó összeget önerőből biztosította.

 

A homlokzat felújítással párhuzamosan az épületben található Pápai Református Gyűjtemények mára már használhatatlanná vált nyílászáróit is kicserélték. Ehhez a munkához a GAW pályázaton nyert 4 millió forinthoz még 8 millió forint önerőt kellett hozzátenni, így összeségében 35 millió forintos beruházás valósulhatott meg a Március 15. téri épületen.

A tervek szerint a munka jövőre a Jókai utcai homlokzat felújításával folytatódik.

Forrás: refdunantul.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr745674359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása