Minden szerdán 20.40-21.00 között a teológia imatermében esti áhítatot tart Dr. Zalatnay István, a PRTA tanára, ahova minden refis diákot szeretettel várnak.
A kollégisták szóljanak az ügyeletes nevelőnek; a lányoknak 20.30-kor, fiúknak 20.35-kor van gyülekező a portán. Énekeskönyvet aki tud, hozzon.

 
 
 
Az áhítatok a református egyházban megindult liturgiai reform jegyében elsősorban nem a prédikációra épülnek, hanem az egyház régi hagyományait felelevenítve jobban bevonják a gyülekezetet a liturgia menetébe, többek között felelevenítve az antifónát, responzóriumot.
A néha már kiüresedett, személytelenné vált liturgiát próbálja megújítani, hiszen az istentisztelet az egyház szívdobogása.
 

További cikkek a református egyház liturgikus reformjáról:
http://generaliskonvent.reformatus.hu/index.php?ax=view&id=43

http://www.refdunantul.hu/hir/mutat/2724/

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr162313296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása