2011. október 15-én rendezték Bakonyszentkirály-Cseszneken az egyházmegye fiataljainak találkozóját. Fehérvári Dávid tanár úrral és 6 diáktársammal képviseltük iskolánkat. Az első helyszín a bakonyszentkirályi templom volt. Amíg minden résztvevő megérkezett, énektanulással töltöttük az időt. 9:30-kor kezdődött az áhítat, melyen arról hallottunk, hogyan lehetünk Jézus Krisztus jó vitézei. 

Ezután lovagrendekre bomlottunk, és minden csapat elkészítette a címerét, amely állandó kísérőnk volt a nap további részében.  A mi csapatunk 23 főből állt, és a Csillag Lovagrend nevet választottuk magunknak. Miután elkészültek a szebbnél szebb címerek, átmentünk Csesznekre, ahol finom ebédet kaptunk.

Az áhítat megerősítette a lelkünket, az ebéd a testünket, kezdődhetett a lovagi torna, amelynek helyszíne a cseszneki vár volt. Hét próbát kellet kiállnunk. Az első próba az íjászat, ahol szarvasokat és tököket lőttünk le több-kevesebb sikerrel. A következő állomáson harci csillagokat dobáltunk céltáblára. A harmadik próba a csatabárdhajítás volt, ahol legyőztük a szalmabála szörnyet. Ezután következett a vívás, ahol bekötött szemmel küzdöttünk az oszlopokkal, farönkkel és a hulahopp karikával, az ötödik próba a versírás, ahol a megadott szavak alapján írtuk művünket. A következő akadálynál be kellett mutatnunk énektudásunkat a Mélyből hozzád száll szavam című ifjúsági énekkel, ahol fantasztikus léggitár teljesítményünkért plusz pontot kaptunk. A hetedik próbában bibliai ismereteinket kellett megmutatni villámkérdésekre válaszolva. Miután mind a nyolc csapat teljesítette a feladatokat, sok várakozás és izgalom után kihirdették, hogy mindenki győztes. Ezt okleveleink is bizonyítják.

Végül összeálltunk egy csoportképre, elbúcsúztunk új barátainktól, és elindultunk hazafelé. Mindenki fáradtan, de élményekkel telve készült a másnapi kollégiumi vasárnapra.

Böröczky Bori 10.c

 

 Ifjúsági találkozó a cseszneki várban

 

A kollégiumi vasárnap előtti szombaton tanítás helyett kirándulni mentünk . Fehérvári Dávid tanár úr és hét diák, no meg Gyula bácsi, aki elvitt bennünket a kisbusszal . A találkozón 300 diák és 50 felnőtt vett részt.

Nagyon jól éreztük magunkat. A játékok nagyon tetszettek, igaz, valamelyik kicsit nehéz volt, de nagyon változatosak. A közösség is nagyon jó volt. Bár nekem a csapatbeosztás nem nagyon tetszett, így is nagyon jól éreztem magamat. Vitézi csapatokat alkottunk. Íjászkodtunk, dárdát dobtunk. Ilyen vitézi játékot még sosem játszottam . A felnőttek nagyon kedvesek voltak velünk. Sok ismerőssel találkoztam. Az ebéd finom volt. 

A nap végén valamennyien névre szóló oklevelet kaptunk mint Jézus Krisztus hűséges vitézei.

Apostol Kata 7.b

 

Egy nap a cseszneki várban

 

Reggel 8:30-kor indultunk a Refi udvarából, majd megérkeztünk a bakonyszentkirályi református templomba. Miután mindenki megérkezett, énekes áhítaton vehettünk részt. 

Számos településről, gyülekezetből érkeztek az egyházmegye hittanosai, s hogy a szervezők összefogjanak bennünket, lovagrendekbe osztottak be mindenkit. Ezután a címer és a névválasztás következett lovagrendekként. Utána ebédelni mentünk egy étterembe, majd végül megkezdhettük a lovagi próbákat a cseszneki várban. Csoportonként mentünk végig az állomásokon, a különböző lovagi próbákon, amelyek izgalmasak és érdekesek voltak. Nagy sokára az eredményhirdetés következett. Minden csapattag kapott oklevelet, és mindenki győztesként távozhatott! :) 

Zárásként a találkozó résztvevőiről csoportkép készült. 

Tóth Dorottya, Réfi Noémi, Végh Kálmán 8.b

 

Az írás a www.refdunantul.hu oldalon jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr303348470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása