Közös iskolai ünnepségen emlékezett meg a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája és a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola a reformációról október 28-án a református templomban. 

Rendhagyó módon nem az 1517. évi eseményeket idéztük fel, hanem a magyar reformátusok és evangélikusok nagy hitpróbáját, a gyászévtizedet, amely 1671 és 1681 között volt. A gályarabok mártíromsága, hitük minden fenyegetés ellenére történő felvállalása vezérlő példa legyen mindannyiunk számára!

Az ünnepély zárásaként hagyományainknak megfelelően oklevélben és jutalomban részesültek azok a kollégáink, akik tíz éve végzik szolgálatukat körünkben. Idén Fekete Ildikó tanárnő és Fekete Pál Péter tanár úr a jubileumi jutalmazott.

Ünnepélyünk egyben a Dunántúli Református Egyházkerület által elnyert TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0234 jelű pályázat részeként zajlott a Jeles napok című témanapok keretében. A megemlékezés összeállítója Vadász Márta, iskolánk vezető vallástanára, a témanapok egyik szakmai megvalósítója volt.

Ünnepségünk üzenete, hogy bár ne feledjük, Séllyei István és Kocsi Csergő Bálint iskolájába járunk, mégis a keresztyén összefogás idejét éljük, amelyet jelképesen azzal is kifejeztünk, hogy a gályarabok emléktábláját egy református, egy evangélikus és egy katolikus kolléga közösen koszorúzta meg.

 Az írás a www.refdunantul.hu oldalon jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr13348732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása