Najroda 2012.01.25. 22:52

Szabadon tenyészik

2011. december 17-én két megtiszteltetésben részesült a Pápai Református Kollégium: Egyrészt lélekemelő ünnepély keretében átvehettük a Magyar Örökség-díjat, másrészt az eseményhez igazítva a Magyar Nemzetben egész oldalas cikk jelent meg a Kollégiumról.

Komplex oktatási-kulturális intézményünket Lőcsei Gabriella, a Magyar Nemzet  felelős szerkesztője, Prima Díjas hírlapíró mutatta be személyes hangvételű írásában. A méltató szavak a történeti hitelességen túl az egyéni kötődések megvallásáig melegednek, hiszen a cikk írója is pápai származású, mi több, a Kollégium falai között, az akkorra már államosított, Petőfi Sándor Gimnáziummá változtatott, iskolában szerezte meg műveltsége alapjait, részben ugyanazoktól a  tanároktól, akik Nagy Lászlót és Csoóri Sándort is tanították.

 A Magyar Nemzetben megjelent cikk ide kattintva olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr713785590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása