Mint tudjuk, a Refi közel tíz éve az Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolája, ami komoly elismerése annak, hogy már húsz éve működik vöröskeresztes szervezet Kerpel Péter tanár úr irányító és szervező munkája eredményeként.

Az éves munkát minden nyáron a balatonszepezdi táborban fejezik be diákjaink, így történt ez idén is. Erről számol be Polgár Tibor öregdiákunk, aki a Veszprém megyei Napló újságírója a következőkben:

 A pápai református gimnázium vöröskeresztes csoportja nyáron sem tétlenkedik: a fiatalok egyhetes táborban gyarapították ismereteiket, egyúttal közösen készültek a kora őszi országos elsősegélynyújtó verseny döntőjére.

Már csaknem tíz éve vallhatja magát a pápai református gimnázium az Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolájának. Az eltelt évek alatt számos sikeres versenyen és véradáson bizonyították a neves tanintézet vöröskeresztes diákjai, hogy komolyan veszik emberbaráti tevékenységüket. Az erős közösséget alkotó magas létszámú csoport tagjai gyakran szerveznek gyűjtőakciókat, emellett pedig sokszor országos megmozdulásokhoz is csatlakoznak.

A pápai református gimnázium vöröskeresztes diákjai rendkívül hasznos és szórakozató hetet töltöttek el Balatonszepezden, ahol közösen készültek az országos elsősegélynyújtó verseny döntőjére (Fotó: Kerpel Péter)

A pápai református gimnázium vöröskeresztes diákjai rendkívül hasznos és szórakozató hetet töltöttek el Balatonszepezden, ahol közösen készültek az országos elsősegélynyújtó verseny döntőjére (Fotó: Kerpel Péter)



Kerpel Péter, a református gimnázium immár húsz éve működő vöröskeresztes csoportjának tanárelnöke lapunknak elmondta, a Balatonszepezden megtartott tábor rendkívül sikeres és egyben szórakoztató volt a diákok számára. Elsősorban az elsősegélynyújtás fortélyait gyakorolták a fiatalok, akik a bajba jutottak segítésén alapuló szituációkat, élethelyzeteket vették sorra a foglalkozások alkalmával. Emellett a tábor résztvevői közelről is szemügyre vehettek egy-egy mentő- és tűzoltóautót, miközben a mentők, valamint a tűzoltók felszereléseivel is megismerkedhettek.

Kerpel Pétertől megtudtuk, szemmel láthatóan a mentőtisztek és a hivatásos lánglovagok számára is nagy élmény volt a pápai gyerekekkel dolgozni, hiszen ők komolyan érdeklődtek az életmentő eszközök iránt. 

- A táborban elsősorban az országos elsősegélynyújtó verseny döntőjére készültünk az általános iskolás és a felnőtt kategóriájú csapatunkkal. A megmérettetés megyei szintjén a három kategóriából az említett kettőt mi nyertük meg. A munka mellett persze a kirándulásra, strandolásra, sportolásra is szakítottunk időt a gyerekekkel. Egyebek mellett meglátogattuk a balatonfüredi szívkórházat, ahol még az intenzív osztályra is betekinthettünk. A szakemberek sokszor megdöbbentő, ugyanakkor rendkívül hasznos és érdekes információkat osztottak meg a diákokkal a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatban.



A tábor zárónapján rövid jelentekkel feldolgoztuk Henri Dunannak, a vöröskeresztes mozgalom atyjának életét, pályájának legfontosabb eseményeit - tájékoztatott a vöröskeresztes bázisiskola pedagógusa. A táborlakókat Balatonszepezden meglátogatta Dobos Ágnes, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója, valamint Szakály Mónika, a Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője, akik anyagiakkal és tábori felszerelési tárgyakkal támogatták az egyhetes együttlétet.

 Forrás: http://www.naplo-online.hu/hetvege/20120823_reformatus_gimnazium_voroskereszt


A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr744759108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása