“Csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát” (1 Thessz 4, 11) - hangzott fel az Úr igéje Főtiszteletű Steinbach József püspök úr által a pápai református templomban szeptember 1-jén a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája tanévnyitó istentiszteletén. P1160714.jpg

Ennek az Igének iránymutató erejét hangsúlyozta Püspök úr prédikációjában, amellyel a Kollégium diákjai, nevelői számára egyaránt a szorgos munka áldásáért fohászkodott.

P1160724.jpg

P1160731.jpg

A fenti igére rímelő gondolatokkal nyitotta meg a tanévet a Gimnázium új igazgatója, Gránásiné Bácsi Tünde, aki Főtiszteletű Köntös László főjegyző úr előtt elmondott eskütételét követően ünnepi beszédében az állhatatosság és kitartás programját hirdette meg.

P1160732.jpg

Dr. Huszár Pál világi főgondnok úr megható köszöntője nyomán új tanítványaink eskütételére került sor.

 

P1160737.jpg

Örömteli meglepetéssel gyarapodott az évnyitó istentisztelet, ugyanis  Dr. Tóth Gábor Sándor, az A. Tóth Alapítvány elnöke plakettel és oklevéllel jutalmazta Kerpel Péter grafikust, festőművészt, fotóművészt, a Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola rajztanárát A. Tóth Sándor szellemi hagyatékának ápolásáért.

P1160758.jpg P1160770.jpg


Másnap megkezdődött hitünk szerint gyümölcsöző együttmunkálkodása diáknak-tanárnak, hogy a nyári pihenéstől megnövekedett erővel az Úr szeretete által megtaláljuk helyünket a teremtésben - ahogy megfogalmazta mindannyiunk teendőjét Vadász Márta vezető vallástanár a tanévkező áhítaton.



A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr185508645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása