Najroda 2016.01.06. 14:49

Interjú Mauddal

Az idei tanévben új lektor érkezett iskolánkba, Maud Lévy-Bruhl, aki a francia nyelvoktatásban segít minket. Vele készítettünk interjút.

 118517_fatorzs06-201510171335.jpg

 Első kérdésünk nem is lehetett más, mint az hogy megkérdeztük hogyan is érzi magát Magyarországon. Elmondása szerint az emberek nagyon kedvesek, a diákok pedig „nagyon cukik“. Maud úgy érzi, sikerült beilleszkednie, és remekül érzi magát hazánkban. A karácsonyi időszakban természetesen feltettük neki a kérdést, hogy hol tölti a karácsonyt. Sajnos nem Magyarországon, az ünnepekre hazautazik Párizsba. Szerintünk sokan kíváncsiak, milyen is egy igazi francia karácsony. Meglepődtünk, mikor hallottuk, hogy náluk a Mikulás hozza az ajándékokat Szenteste. Karácsonyi vacsorakor az asztalra náluk egy különleges sütemény, osztriga és hal kerül. A refiben ilyenkor lezajló programokról is kérdeztük. Örömmel látja, hogy itt a diákok és a tanárok is megajándékozzák egymást és sok sütit sütnek. A francia karácsonyról még annyit elárult nekünk, hogy nagyon hasonló a mi ünnepünkhöz a család otthon tölti a karácsonyfa körül
. Mi is úgy gondoljuk, hogy a karácsony legyen az magyar vagy francia, lényegében ugyanaz.

 

Köszönjük szépen, hogy válaszolt kérdéseinkre!

Készítették:                                             Fordított:
           Mórotz Réka Rebeka 11/B                      Horváth Eszter 11/A

           Leskó Vanda 11/B

           Porkoláb Vivien Noémi 11/B

           Siska Dorottya 11/B

           Vida Noémi 11/B

           Zöld Blanka 11/B

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr518245820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása