Épphogy csak véget ért a nyári vakáció, a 12. évfolyamosok máris osztálykirándulásra mentek. A mi osztályunk Döbröntére látogatott, ahol 2 napot töltöttünk el vidám hangulatban. Bár az idő többnyire gyászos volt, nem szegte kedvünket.

Első este felmentünk a várba. Bizony nem akármilyen látványban volt részünk: talán a különös időjárásnak volt köszönhető, hogy az égen a narancs, a kék és a rózsaszín árnyalatai különös összhatást keltettek.
A séta után közös filmnézés következett. A „Ballagás” című magyar filmet vetítettük, amelyben kicsit magunkra ismerhettünk. A történet szereplői érettségi előtt álló fiatalok - a negyedik cések - akárcsak mi. Az osztály fellázad a gimnáziumban uralkodó szabályok ellen. Mi is ezt a tombolós korszakunkat éljük, ezért könnyen átéreztük a problémáikat.
Másnap nem tudtunk kimozdulni, ami nem volt nagy baj, mert bent a házban is feltaláltuk magunkat. Sokat beszélgettünk, és rengeteg dolgot megtudtunk egymásról, amikről eddig sejtelmünk sem volt.
Sőt, olyan témák is szóba kerültek, amiket a bő három év alatt meg se közelítettünk. A komoly és őszinte beszélgetéseket néha-néha megszakította egy újabb mozizás, általában történelmi témájú filmekkel. Akit nem érdekelt ez a fajta kikapcsolódás, az Fábián tanár úrral és feleségével játszhatott vidám játékokat. Az est „fénypontja” minden bizonnyal a pizzaevés volt, ami nálunk már szinte hagyománynak számít a kirándulások alkalmával.
Mindent összevetve szerintem ez egy remek kis kiruccanás volt, amiért köszönettel tartozunk Torma tanár úrnak, minden szervezőnek, és – bármennyire is furcsán hangzik – az időjárásnak is hálásak lehetünk, hiszen ha nem esett volna az eső, akkor lehet, hogy nem ismertük volna meg egymás rejtett érzéseit, értékeit.
 
 

                                                                       Nováky Nóra 12.C

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr212306408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása