Vedres Csaba római katolikus vallású, de ahogy mondani szokta inkább Krisztust követő zeneszerző, zongoraművész, kántor. Minden hangjegy leírásával, lejátszásával a mennyei dicsőséget óhajtja szolgálni. Alapító tagja volt az After Crying zenekarnak, onnan 1994-ben lépett ki. Azóta szóló lemezekkel gazdagítja a hazai és jórészt a külföldi zenekedvelőket.

Pápai előadásában a Könnyűzene kontra komolyzene meghatározásairól elmélkedik.

Kiindulási pontját saját könyvében így fogalmazza meg: „A magyar közvélekedés szerint a jazz könnyűzene. A szakirodalom szerint nem az. Nem is komolyzene. Jazz. Ugyanez az általánosan elfogadott vélemény a rockkal kapcsolatban is, holott a vonatkozó szakirodalom szerint a rock sem könnyűzene, hanem önálló műfaj. Szintén a könnyűzene kategóriájába sorolják a country-t és a bluest is, pedig ezek a népzenéhez állnak a legközelebb.
E felosztás legnagyobb vesztesei azok a művészek, akik a jazz, a rock, vagy a fent említett népi zenék nyelvén szeretnék művészi szinten kifejezni magukat. Támogatáshoz ritkán juthatnak, mert a szakma szerint "könnyűek", eltartani viszont nem tudják magukat, mert valójában nagyon is "komolyak". Megjelenő könyvem alaptézise: a "könnyűzene" és "komolyzene" fogalmak nem képesek lefedni a mai magyar zenei valóságot, mert pontatlanok és eleve értékítéletet hordoznak magukban; a valódi különbség értékes és értéktelen között, a szórakoztató zenei tucattermék és az egyedi művészi alkotás között van. Ez a határ pedig nem az egyes műfajok között, hanem a műfajokon belül található. Állításaimat közel 170 forrásmunka felhasználásával és feldolgozásával igyekszem alátámasztani…”

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr512466921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása