A Veszprém megyei Naplóban Polgár Tibor számolt be a Pápai Refi Dísztermében megtekinthető kiállításról:

"A sokszínű tárlatot ifj. Tislér Géza református lelkész nyitott meg, majd Kovács Péter, a gimnázium igazgatója köszöntötte a szép számban egybegyűlt művészetkedvelőket. A magyar képzőművészet 29 jeles alakjának műalkotásaiból összeállított – Veszprém megyei kötődésű képeket is szép számban felvonultató – válogatás Tamás Sándor gyűjtőszenvedélyét dicséri. A tapasztalt gyűjtő lapunknak elárulta, a kollekciójában található képek mindegyike külön történettel rendelkezik.

Egy családi magángyűjtemény legszebb, legérdekesebb darabjaiból csodálhatóak meg a református gimnázium dísztermében (Fotók: Polgár Tibor)

Egy családi magángyűjtemény legszebb, legérdekesebb darabjaiból csodálhatóak meg a református gimnázium dísztermében (Fotók: Polgár Tibor)

- Nem gondolná az ember, hogy milyen helyeken lehet értékes műalkotásokra bukkanni. Találtam már remek képet egy elhagyatott alagsorban, garázsban, vagy éppen a piacon. Sokat kell keresgélni, nézelődni ahhoz, hogy valaki megfelelő darabokkal gyarapítsa a gyűjteményét, és bizony a gyűjtő sokszor melléfog, megfizeti a tanulópénzt a hamis képekkel - mondta mosolyogva Tamás Sándor, akinek gyűjtőszenvedélyét fia is örökölte. Tamás Sándor Soma a református gimnázium végzős diákja, és az ő ötlete volt, hogy nyilvánosság elé tárják a tanintézet dísztermében a családi képzőművészeti gyűjtemény egy szeletét.

- Olaj- és akrilkép, szitanyomat, rézkarc, akvarell, és szobor is látható a tárlaton, melyet közel ötven, rendkívül vegyes stílusirányzatú mű alkot. Sokszor véletlenül bukkanunk rá egy-egy képre, tehát a szerencse is nagy szerepet játszik ebben a hobbiban - fogalmazott az ifjú gyűjtő. A kiállítás április 4-ig tekinthető meg a gimnázium dísztermében."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr364368903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása