A Naplóban cikk jelent meg iskolánk "francia kapcsolatáról". A továbbiakban Nagy Imre írását közöljük:

"Tizenkét éve dolgoznak együtt a chateaubriand-i Guy Moquet Gimnáziummal, ebből tíz éve az uniós Comenius multilaterális projektben. Ennek a második éve zárult most, és közös találkozóra utaztak a református gimnázium diákjai Franciaországba, Chateaubriandba.

A díjazottak, középen a pápai Pitó Katalin, tőle balra Fekete Pál Péter (Fotó: Pápai Református Gimnázium)

 

 

 

 A díjazottak, középen a pápai Pitó Katalin, tőle balra Fekete Pál Péter (Fotó: Pápai Református Gimnázium)

 

 

 

 Pápáról 44-en, az erdélyi kézdivásárhelyi partneriskolából 50-en, a holland partneriskolából pedig 27-en vettek részt a találkozón.

- Itt mutattuk be a projekttermékeket, a tihanyi levendula, a biotermékek és az újrahasznosított anyagok témakörében dolgoztunk - mondta el hazaérkezésüket követően lapunknak Pitó Katalin, a refi francia-magyar szakos tanárnője.

- A bemutatót követően kezdődött egy nagyrendezvény, ahol megjelent a város mindkét polgármester-helyettese, az iskola teljes vezetősége, és ezen a rendezvényen adták át nekünk a két intézmény testvériskolai kapcsolatáról szóló hivatalos okiratot. Ez egy hosszas procedúra Franciaországban: azok az intézmények kaphatják meg, amelyek hosszan és jó minőségben dolgoztak együtt - fogalmazott a tanárnő, aki azt is elmondta, hogy komoly díjról van szó, hiszen a francia Oktatási Minisztérium, a Felsőoktatási Minisztérium, illetve a régió rektorátusa együttesen adományozza. Nagy örömmel vették tehát át a díjat a nantes-i egyetem második emberétől, Michael Catalától.

A pápaiak megnézték Párizst, Dél-Franciaországot, a Loire menti kastélyokat, vendéglátóik elvitték őket Bretagne és Normandia határára, a Mont Saint Michelre is."

Forrás: naplo-online.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr864478643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása