capp és lendvai.jpg

A Kossuth Szövetség "A múlt a jövendő tükre" címmel esszépályázatot írt ki abból az alkalomból, hogy 210 évvel ezelőtt született Kossuth Lajos. A felhívás nyomán kilencvenhét pályamunka készült, amelyek közül a legjobbak arany minősítést érdemeltek ki, a további kiemelkedő munkákat ezüst oklevéllel jutalmazták, a többi pályázó emléklapot kapott.

Capp Áron Levente (10.c) arany , Lendvai András (10.c) pedig ezüst minősítést ért el, s oklevelükön kívül értékes könyvjutalomban is részesültek. Felkészítőjük Adorján Zoltán volt.

A pályázat rangját mutatja, hogy az eredményhirdetés az MTA Könyvtárában volt Budapesten, a jutalmat a Kossuth Szövetség vezetősége adta át, az alkalmon előadást tartott dr. Hermann Róbert (akinek édesapja egyébként iskolánk diákja volt).

hermann_300.jpg

Napjaink egyik legkiválóbb történésze Szemere Bertalan munkásságát mutatta be érdekfeszítő, lendületes előadásában.

kossuth ájszakai300.jpg

deák lászló.jpg görgei.jpg
Egy mai Deák... és egy mai Görgey

Különlegessége volt az eredményhirdetésnek, hogy a hallgatóság soraiban a díjazottak mellett a 19. század  hírességeinek, nemzeti újjászületésünk kora formálóinak leszármazottai is ott ültek, akik a jutalmazás után bemutatkoztak, meséltek családjukról, és elbeszélgettek felmenőik ifjú tisztelőivel.


A díjkiosztóra a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola küldöttségével együtt utaztunk, ugyanis Böröczky András és Palágyi Ákos is a meghívottak között volt. András bronz minősítést  ért el. Felkészítőjük Goór Judit volt.

kossuth díjátadó böröczky.jpg

Külön köszönetet mondunk iskolánk alapítványtevő támogatójának, öregdiákjának: H. Szabó Lajos helytörténésznek, aki a Kossuth Szövetség helyi elnökeként felhívta figyelmünket erre a lehetőségre.

vár és lánchíd_700.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr114936561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása