Eljött
a szeretet ünnepe,

Szívem boldogsággal,
lelkem békességgel tele.

Esik a hó, mikor elindulok,
Háborúra én ma nem gondolok.
Ma este minden teljesül, amit kívánok,
Jézus előtt még ma én is áldozok
egy
gyertya-
lángot.

Letykó Boglárka  (9.A)

vöröskeresztes.jpg

 

 Diákjaink karácsony ünnepe közeledtekor felkerekednek, és elviszik advent üzenetét az elesetteknek, árváknak, magukra maradottaknak. Vöröskereszteseink, a leányinternátus növendékei és más csoportok is így cselekedtek. Az iskolai karácsonyi betlehemest követően  a Kánaán-Ház Anyaotthon lakóinak képviselői vehették át a diákjaink gyűjtötte ajándékokat. A továbbiakban vöröskeresztes diákjaink beszámolóit közöljük.

 

Vöröskeresztes kiszállások

A Refi vöröskeresztesei minden évben karácsony előtt egy kis műsorral készülnek, hogy megörvendeztessék az idősek otthonában és a fogyatékkal élők otthonában élőket. Műsorunkat a sok vers, ének, klarinét- és zongorajáték, és tánc teszi színessé. Akár Dákán, akár Attyapusztán vagy Pápán adtuk elő kis előadásunkat mindig nagy figyelem és érdeklődés kísérte. Mi pedig ezután is szívesen megyünk, hogy egy kis örömöt vigyünk néhány ember életébe.  

Kövecses Éva 10.C

DSC07834 másolata.JPG

A 2012-es évben is az iskolai Vöröskereszttel több helyen is adtunk elő adventi műsort.

            Először Dákán jártunk a Szociális Otthonban. A bemutatókat Attyapusztán folytattuk az Idősek Otthonában. Majd ezt követően véradási műsorunkat, a jubiláló véradóknak adtuk elő. Végül a pápai Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában mutattuk be kis előadásunkat.

            Számomra nagy öröm volt látni az emberek arcán az elérzékenyülést, szeretetet műsorunk után.

Ádventi műsor a Dákai Szociális otthonban

Tegnap (dec. 11.) a Pápai Református Gimnázium Vöröskeresztes diákjai Dákán jártak hogy kis ádventi, karácsonyi hangulatot  varázsoljanak az otthon számára. Kerpel  Péter, a Refi vöröskeresztes csoportját vezető tanár először köszöntőt mondott az otthon lakói számára, majd a diákok zenés, verses műsort adtak elő, végül pedig meglepetésként Végh Kálmán és Szilos András táncos produkciójával tetőzte be a jó hangulatú előadást. A lakók nagyon örültek a műsornak végig tapsoltak, énekeltek, és látszott az öröm az arcukon az előadás alatt. A szereplés után egy kis vendégfogadással ajándékozták meg a fiatal diákokat, süteménnyel, teával és saját kezűleg készített kis mikulásajándékokkal hálálva meg a szeretetteljes látogatást.

A vöröskeresztes diákok az ádventi műsor járással még nem álltak le, mivel még meglátogatják az Attyapusztai Öregek otthonát és Pápán is számos helyen előadják produkciójukat.

Végh Kálmán 9.C

DSC_0330 másolata.JPG

  

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr654996364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása