A Refi hetedik B osztálya 2010. szeptember 29-én a Hagyományok Hegye Egyesület és a JMK által közösen szervezett rendhagyó történelemórán vett részt.

A csepergő eső ellenére lelkesen sétáltunk ki az Öreghegyre, ahol a Tudás-Szín-Tér program révén megismerkedhettünk az avar kor számos történelmi és néprajzi emlékével, sőt, beöltözhettünk korhű ruhákba, s kipróbálhattuk még a kor fegyvereit is. Az avar kori bemutató egyben honfoglalás kori is volt, mert a diákokat a kettős honfoglalás elméletével is megismertették az egyesület tagjai.

Köszönjük Tóth Kálmánnak, az egyesület elnökének, valamint a többi közreműködőnek az élményt adó lehetőséget.

Ügyeskedésünket még a városi televízió is rögzítette, s a városi elektronikus újságban is az Avar hegy programról szóló hírt a rólunk készült képekkel illusztrálták.
Ez az alábbi linken található.

Adorján Zoltán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr282397150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása