Katona György festőművész Nagyváradon született 1960-ban. A szilágysági Sarmaságon nevelkedett. Közép- és felsőfokú tanulmányait Kolozsváron végezte. 1989 novemberében települt Magyarországra. Pápa környékén él és alkot, rajztanárként is tevékenykedik, immáron húsz éve. A kiállítás egyfajta számvetésnek is tekinthető, annál is inkább, mert a művész ebben az esztendőben töltötte be ötvenedik életévét.

Vonzalma a sokféleséghez, a különböző stílusokhoz és technikákhoz jól tükröződik ezen a tárlaton, csakúgy, mint kedves irányzataihoz, a szecesszióhoz, az expresszionizmushoz. Munkássága legjavát láthatja most a közönség.
Számost csoportos és egyéni kiállítása volt Budapesten, vidéki városainkban, Erdélyben és Felvidéken, valamint Pápa testvérvárosaiban, a németországi Scgwitzingenben és a holland Kampenben.
Ezek részletes ismertetése, és egyéb munkái megtekinthetők a www.katonagyorgy.hu honlapon.
A tárlatot jó szívvel ajánlja a pápai művészetkedvelő közönség figyelmébe
Veress Zsuzsa.
 

 

A kiállítás megtekinthető 2010. október 17-ig a Somogyi József Galériában.

A bejegyzés trackback címe:

https://papairefi.blog.hu/api/trackback/id/tr552307395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása